2021

Toimintakertomus 2021

TUUSULAN OMAKOTIYHDISTYS RY

Yleistä

Tuusulan Omakotiyhdistys ry. vaikuttaa paikallisiin asumisasioihin. Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen etujärjestöön Suomen Omakotiliitto ry:hyn. Liitolla on tällä alueella Uudenmaan piiri, jonka toimintaan yhdistys osallistuu normaalien edustuksien kautta. Yhdistys on toiminut 40 vuotta.

Nykyiseen toiminta-alueeseen kuuluu koko Etelä-Tuusulan alue. Lisäksi lähialueilta on noin 100 jäsentä.
Yhdistyksen jäsenmäärä oli 1055 jäsentä vuoden 2021 lopussa. Yhdistykseen liittyi 108 uutta jäsentä. Yhdistyksen alueella asuu noin 18 000 asukasta ja pientaloasuntoja on runsaat 6500 kpl.

Tuusulan Omakotiyhdistys ry. vaikuttaa paikallisiin asumisasioihin. Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen etujärjestöön Suomen Omakotiliitto ry:hyn. Liitolla on tällä alueella Uudenmaan piiri, jonka toimintaan yhdistys osallistuu normaalien edustuksien kautta.

Aloite- ja vaikutustoiminta
Toimintaan kuuluu aktiivinen yhteydenpito kunnan päättäjiin, mm. tieasiat, kaavoitus, verotus ja kunnallistekniikka. Toimintasuunnitelman toteuttamisesta vastaa yhdistyksen hallitus yhteistyössä jäsenistön ja alueen asukkaiden kanssa. Yhteistyökumppaneinamme
ovat kunnan lisäksi alueen yritykset. Yhdistys osallistuu Uudenmaan piirin toimintaan. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Hannele Olli valittiin Uudenmaan piirihallitukseen syyspiirikokouksessa vuodeksi 2022 ja yhdistyksen sihteeri Timo Järvinen valittiin
varajäseneksi vuodeksi 2022.

Toiminta 2021
Hallitus kokoontui vuoden aikana 13 kertaa.

Kevätkokous pidettiin 22.04.2021 Torpalla. Paikalla oli 13 yhdistyksen jäsentä. Käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Suomen Omakotiliiton toiminnanjohtaja Janne Tähtikunnas esittäytyi ja alusti pientaloasukkaiden edunvalvonnasta. Hallitus esitti kevätkokoukselle uusien mallisääntöjen hyväksymistä. Kevätkokous hyväksyi uudet säännöt. Hallitus esitti myös kevätkokoukselle yhdistyksen nimen vaihtamista Tuusulan omakotiyhdistykseksi. Kevätkokous hyväksyi yhdistyksen uuden nimen.

Syyskokous pidettiin Hyrylän Torpalla 25.11.2021. Käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Paikalla oli 20 yhdistyksen jäsentä. Tuusulan kunnasta alustajaksi tuli kaavapäällikkö Anne Olkkola, aiheena ”pientalo kaava-alueet ja palvelukeskuksen toteutusvaihe”. 

Yhdistyksen vuoden tärkein tapahtuma, Omakotipäivä järjestettiin vasta syksyllä pandemiasta johtuen la 18.09.2021 Torpalla. Tapahtumaan osallistui n. 300 henkilöä. Ohjelmassa oli luontopolku, ponitalutusratsastusta, eri yritysten tuote- ja palveluesittelyä, yhdistyksen vuokraväline- esittelyä, paloautoesittelyä, traktoreita, puutarha-/pihakone-esittelyä, arvontaa, kahvia, virvokkeita, lettu- ja grillitarjontaa. Musiikista vastasi Jouni Lakaniemi. Tilaisuuden avasi puheenjohtaja Päivö Kuusisto.

Omakotipäivän yhteydessä juhlittiin myös yhdistyksen 40v taivalta. Juhlapuheen piti puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Vesimaksujen korotuksista tehtiin julkilausuma ja kannanotto liittoon, jossa vaadittiin Vesilaitosten säilyttämistä kuntien omistuksessa.

Yhdistys osallistui myös kunnan järjestämään Osallistuvaan Budjetointiin (OB) suunnittelemalla ja rakentamalla laavun Vaunukankaan lammelle. Vaunukankaan laavu menestyi Osallistuvassa Budjetoinnissa niin hyvin, että se päätettiin toteuttaa. Yhdistyksestä päävastuun tästä otti Rauno Turkki.

Kunnallisen vaikuttamisen webinaari pidettiin 17.3.2021, jonka järjesti Omakotiliitto.
Esimerkki puheenvuoron piti Päivö Kuusisto, aiheena ”Kunnan kiinteistöveropäätökseen
vaikuttaminen”.

Perinteinen ”Paras-piha”-kilpailu jouduttiin perumaan vähäisen osanoton vuoksi. 

Yhdistyksen Omakotitalkkareina ovat toimineet vuoden aikana Jarmo Kohvakka, Miika Rynkänen ja Petri Toivonen ja Janne Heikkinen, työtilaukset ottivat vastaan Reijo Isoaho ja Outi Brown. Talkkareiden kotikäyntejä tehtiin n. 700 kpl vuoden aikana.

Yhdistys osallistui Keski-Uudenmaan Suurmarkkinoille la-su 30.10.-31.10.2021 klo 10-15 omalla teltalla Hyrylän torilla. Saimme tilaisuudessa n. 15 uutta jäsentä Omakotiliittoon, joista suurin osa Tuusulan omakotiyhdistykseen.

Yhdistys myös teki aloitteen Keski-Uudenmaan Ympäristökeskukselle Tuusulanjärven puhdistamiseksi.

Uudenmaan piirin kevätkokous pidettiin Teams-kokouksena 27. toukokuuta. Kokouksessa palkittiin jäsenhankintakilpailun eri sarjoissa kolme eniten jäseniä hankkinutta yhdistystä vuonna 2020. Tuusulan Omakotiyhdistys sijoittui toiseksi, 117 uutta jäsentä, yhdistyssarjassa yli 800 jäsentä.

Uudenmaan piirin syyskokous pidettiin Lumossa, Korsossa 11.11.2021. Yhdistyksestä paikalla oli 9 jäsentä. Timo Järvinen valittiin piirihallituksen varajäseneksi. 

Kesäkahvila-toimintaa pidettiin kesällä Torpalla n. 2,5 kk ja asiakkaita kävi n. 2000 henkilöä. Tarjolla oli maukkaiden korvapuustien, raparperi- ja omenapiirakan, sämpylöiden ja voileipien, kahvin, limonadin sekä jäätelön lisäksi Omakotiliiton julkaisuja sekä kotiseutuoppaat ”Hyrylä-Koskenmäki” ja ”Kirkkotie”, joita myytiin n. 30 kpl.

Perinteinen pikkujoulu järjestettiin Torpalla 17.12.2021 hallituksen jäsenille ja yhdistyksen tilaisuuksien järjestelyihin osallistuneille. Siellä oli tarjolla glögiä ja pipareita sekä perinteinen joulupäivällinen jouluruokineen ja juomineen. Jouni piti huolen musiikista, Rauno vastasi monipuolisesta ohjelmasta sekä Timo J. ja Raija vastasivat tanssiesityksestä.

Tuusulan Omakotiyhdistyksellä on toistakymmentä jäsenetusopimusta paikallisten yritysten kanssa. Liiton ja Piirin puolelta tulee myös lukuisia jäsenetuja mm. laki-, rakennus- ja pihaneuvontaa, polttonesteistä ja öljysäiliöiden tarkastuksesta jäsenetutarjouksia. Vuokravälineitä yhdistyksellä ovat mm. 2 klapikonetta, radonmittari, pensasleikkureita, rakennekosteusmittari, lämpövuotomittari, oksasilppuri ja oksasaha, kantojyrsin. Laitevuokrauksia tehtiin runsaat 150 kertaa vuoden aikana.

Tuusulan, Keravan ja eteläisen Järvenpään omakoti- ja rivitalo-asuntoihin jaettiin 24-sivuinen Omakotipäivä-lehti. Painos oli n. 10000 kpl. Liiton jäsenetuna ilmestyi neljä Omakotilehden numeroa kotiosoitteeseen jaettuna.

Internet-kotisivuja pidettiin yllä. Osoite on:
https://www.omakotiliitto.fi/tuusula
sekä facebook-sivut: ”Tuusulan Omakotiyhdistys”.

Sivut löytyvät myös google-haulla ”Tuusulan Omakotiyhdistys”.

Talous
Yhdistyksen jäsenmaksu oli 25 €, josta yhdistyksen osuus on 5 € ja liiton osuus 20 €.
Perhejäsenen jäsenmaksu on 10 €.

Hallinto
1. Yhdistyksen palkanlaskenta siirtyi Omakotiliiton Uudenmaan piiriltä Tilitsto Rantalainen Oy:n vastuulle helmikuun alusta alkaen. Toimenpiteellä varmistettiin palkanlaskennan hoidon jatkuvuus ja riittävä osaamistaso tehtävien hoidossa.
2. Yhdistyksen taloushallintoon otettiin käyttöön sähköinen talous- ja palkkahallintojärjestelmä Procountor helmikuun alusta. Samassa yhteydessä yhdistyksen kirjanpidon tehtävien hoitaminen siirtyi yhdistykseltä Tilitsto Rantalainen Oy:lle. Yhdistys vastaa edelleen itse taloushallinnon hallinnoinnista. Sähköisen taloushallinnon käyttöönotto automatisoi ja sähköisti yhdistyksen talous- ja palkkahallinnon tehtävien hoidon, lisäsi resursseja ja osaamista talousasioiden hoitoon sekä varmisti yhdistykselle ajantasaisen tiedon lainsäädännöstä ja ilmoitusten hoidon viranomaisille.
3. Yhdistyksen talkkaripalvelujen, vuokralaitteiden ja omakotipäivän asiakasveloitukset muutettiin tehtäväksi maksupäätteillä huhtikuun alusta alkaen. Maksaminen tapahtuu pankkien maksukorteilla heti, jolloin maksujen manuaalista jälkiseurantaa ei enää tarvita.
4. Yhdistyksen osto- ja myyntireskontran hoito, rahankäytön prosessit/kontrollit sekä taloustietojen hallinta ja raportointi siirrettiin sähköiseen taloushallintojärjestelmään sen käyttöönoton yhteydessä. Näin yhdistyksen taloushallinnon tiedot ovat hallittavissa ja
raportoitavissa ajantasaisesti yhdestä paikasta.

Edustukset
Yhdistys osallistuu Uudenmaan piirin toimintaan. Uudenmaan piirin sihteerinä, hallituksen sekä työvaliokunnan jäsenenä jatkaa Hannele Olli. Yhdistyksen sihteeri Timo Järvinen valittiin Uudenmaan piirin hallituksen varajäseneksi vuodeksi 2022.

Uudenmaan piirin kokouksiin vuodelle 2022 valittiin edustajiksi hallituksen varsinaiset jäsenet ja varaedustajiksi hallituksen varajäsenet.

Omakotiliiton liittovaltuuston jäseninä toimivat Timo Huhtaluoma ja Päivö Kuusisto sekä Kuusiston varajäsenenä Hannele Olli.

Omakotiliiton toimikunnat ja työryhmät 
Edunvalvontatoimikunnan jäsenenä sekä paikallinen vaikuttaminen -työryhmän jäsenenä oli kertomusvuonna Päivö Kuusisto. 
Omakotiyhdistyksen muuttuvassa yhteiskunnassa -työryhmässä (9/2021 saakka) jäsenenä oli Timo Huhtaluoma.

Toiminnantarkastajina toimivat vuonna 2021 Taito Räsänen ja Pekka Latva-Pukkila ja varalla Mauri Kuutti ja Juhani Kuoppala.


Syksyn 2021 tapahtumia

Risutalkoot Vaunukankaan lammella la 16.10.klo 12 alkaen: Tiukan tunnin työrupeaman jälkeen tarjotaan kahvit, pullat ja grillimakkarat sekä laavu- että risutalkoolaisille.

Laavun avajaiset la 16.10. klo 13: Risutalkoiden jälkeen juhlimme virallisia Laavun avajaisia! Tervetuloa!

Keski-Uudenmaan Suurmarkkinat 30.-31.10: Keski-Uudenmaan Suurmarkkinoilla olemme joukolla esittelemässä toimintaamme ja värväämässä uusia jäseniä. Markkinat ovat kaksipäiväiset la 30-su 31.10. Teltalla ollaan klo 10-14 kumpanakin päivänä.

Seuraavat hallituksen kokoukset 3.11. klo 18 ja 25.11. klo 17.

Sääntömääräinen syyskokous 25.11. klo 17: Kokoonnumme Hyrylän Torpalla käymään läpi sääntömääräiset asiat, minkä jälkeen kuulemme kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaaraa sekä mahdollisesti Omakotiliiton uutta toiminnanjohtajaa, mikäli hän pääsee paikalle.

Suunnitteilla: Syksylle suunnitellaan myös retkeä/matkaa ja pientaloasumiseen liittyvää teemailtaa.


Syyskokoustiedote: Kasvava Tuusulan Omakotiyhdistys esittää Tuusulanjärven puhdistuksen tehostamista

Päivö Kuusisto jatkaa Tuusulan Omakotiyhdistyksen puheenjohtajana. Yhdistyksen hallituksessa jatkavat myös Reijo Isoaho, Timo Järvinen, Jouni Lakaniemi, Briitta Lehtelä ja Timo Huhtaluoma. Erovuorossa olleet hallituksen jäsenet: Rauno Turkki, Riitta Harkimo, Hannele Olli, Raija Reininranta ja Jorma Sulander valittiin 25.11. pidetyssä syyskokouksessa hallitukseen vuosiksi 2022-2023.

Hallituksen varajäseniksi valittiin vuodeksi 2022 järjestyksessä: Marko Honkanen, Outi Brown, Seija Ylijoki, Jorma Ceder, Kyösti Jauhiainen, Hans Lehtelä, Kalevi Piippo, Pasi Huuhtanen ja Aki Aaltonen.

Syyskokouksessa iloittiin yhdistyksen jäsenmäärän vahvasta kasvusta. Uusia jäseniä on liittynyt yhdistykseen kuluvana vuonna 109. Kokonaisjäsenmäärä on nyt 1109 ja heistä jäsenmaksun maksaneita oli syyskokoukseen mennessä 1087.

Tuusulan Omakotiyhdistys panostaa talkkaritoimintaan ja vuokravälineisiin. Yhdistys päätti palkata kolmannen omakotitalkkarin 7.12. 2021 alkaen. Samalla yhdistys hankki uuden kokoluokkaa aiempaa isomman oksasilppurin vuokrattavaksi jäsenistölle. Hankintahinnaltaan lähes 2500 euron haketinta vuokrataan vain omakotitalkkarin käyttämänä.

Tuusulan Omakotiyhdistys pitää Tuusulanjärven kunnostamistoimia hyvinä, mutta riittämättöminä. Yhdistys päättikin tehdä seuraavan aloitteen puhdistuksen tehostamiseksi:

”Esitämme, että hapettomasta syvänteestä rakennetaan lappoputki Koskenmäen sillan alitse Tuusulanjokeen. Fysiikan lakien mukaan vesi saadaan nousemaan syvänteestä putkea pitkin painovoimalla, jos sen purkupää on järven pinnan alapuolella. Virtausta voidaan rajoittaa putken päähän asennetun säätöventtiilin avulla. Hapettoman veden poisto toimii ympäri vuoden eikä tarvitse käyttövoimaa.

Kustannukset muodostuvat lähinnä putkesta, joka tulee olla halkaisijaltaan riittävän suuri. Lisäksi maksaa työ ja putken ankkuroinnin painot. Maallikon kustannusarvio on noin 200 000 euroa. Etuna on järven happipitoisuuden paraneminen ja levän katoaminen järvestä.”

Aloitteessa esitetyt toimenpiteet on toteutettu Hämeenkyrön Iso-Lehmijärvellä lupaavin tuloksin.


Tuusulan Omakotiyhdistyksen 40 vuotta edunvalvontaa

Tuusulan Omakotiyhdistys vietti 40-vuotisjuhliaan la 18.9.2021 Omakotipäivän merkeissä. Tuusulan Omakotiyhdistys nimi otettiin käyttöön viime kevätkokouksen päätöksellä. Aiempi nimi, Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys, koettiin aikaa myöden pitkäksi ja mielikuvissa toimialuetta rajaavammaksi. Toimialue pysyi samana. Vastuullamme on edelleen Etelä-Tuusula. Jokelan ja Kellokosken yhdistykset hoitavat Pohjois-Tuusulan.

Yhdistyksemme perustettiin vuonna 1981 nimellä Paijalan Pienkiinteistöyhdistys. Sittemmin toiminta-alue laajentui ja nimi vaihtui ensin Paijalan-Lahelan Omakotiyhdistykseksi ja 1990-luvulla jäsenmäärän voimakkaan kasvun myötä Hyrylän Seudun Omakotiyhdistykseksi.

Tänä vuonna on yhdistykseemme liittynyt jo 86 uutta jäsentä. Yhdistyksemme jäsenmäärä on näin noussut 1093:een ja on Vihdin ja Lohjan jälkeen Omakotiliiton Uudenmaan piirin kolmanneksi suurin. Kasvun varaa on silti runsaasti.

Pandemiasta huolimatta toimintamme on ollut vilkasta. Kevät ja kesä ovat olleet omakotitalkkaripalvelujen tarjonnan ja laitteiden vuokrauksen sesonkia. Kesän ajan on palveluksessamme ollut kolme omakotitalkkaria auttelemassa jäsenistöä nurmikoiden- ja pensasaitojen leikkuussa, rakennusten pienissä korjaus- ja maalaushommissa sekä pihojen muussa kunnossapidossa. Omakotitalkkareita rekrytoidaan lisää, jos palvelujen kysyntä sitä edellyttää. Jäseniltä peritty korvaus on vain 12 eur/ tunnilta, eikä korotustarpeita ole näköpiirissä.

Järjestämme eri-ikäisiä tuusulalaisia kokoavan Omakotipäivän yleensä toukokuussa, mutta kokoontumisrajoitusten seurauksena tilaisuus siirrettiin syksyyn.

Yhdistyksemme tärkeitä tavoitteita ovat edistää yhteisöllisyyttä ja asuinympäristön viihtyisyyttä. Näissä merkeissä toteutimme keväällä kunnan kanssa tehdyn sopimuksen pohjalta talkoilla laavun Vaunukankaan lammen ulkoilualueelle. Seuraavaksi aluetta siistitään la 16.10. klo 12 alkaen. Tervetuloa risutalkoisiin!

Tänä kesänä upea hellesää vauhditti yhteistyössä Hyrylän Torpan kanssa pidettyä Kesäkahvilaa. Niinpä kahvilan aukiolo-aikaa pidennettäneen ensi kesänä kuudesta yhdeksään viikkoon kesäkuun alusta koulujen alkuun asti ja neljän nuoren sijasta palkataan töihin kuusi nuorta.

Myöhemmin tänä syksynä järjestetään retkiä/matkoja pandemiatilanteen salliessa. Retkitoiveita otti vastaan yhdistyksen palvelujen esittelyn lomassa varapuheenjohtaja Hannele Olli ja sihteeri Timo Järvinen yhdistyksen infopisteessä, jossa yhdistykseen liittyi kuusi uutta jäsentä.

Edunvalvontana yhdistys antaa lausuntoja valmisteilla olevista kaavoista ja pientaloasukkaisiin kohdistetuista kunnallisista maksuista. Ajankohtainen asia on virkamiesten valmistelema hulevesimaksujen käyttöönotto. Maksu koetaan erityisen epäoikeudenmukaiseksi alueilla, joille kunta ei edes suunnittele uusia investointeja. Hulevedet ohjataan jatkossakin vuosikymmeniä sitten tehtyihin avo-ojiin.

Omakotiliiton edunvalvontatoimikunta ohjaa liiton vaikutustoimintaa ja kannanottoja mm. sähkönsiirtomaksujen alentamiseksi, kiinteistöverouudistukseen, jätehuoltolakiin ja rakennusmääräyksiin liittyvään lainsäädäntöön. Yhdistyksen puheenjohtaja on valittu liiton edunvalvontatoimikunnan jäseneksi. Tuusulan Omakotiyhdistyksestä varapuheenjohtaja, Hannele Olli, toimii piirihallituksen jäsenenä ja sihteerinä. Suomen Omakotiliiton liittovaltuustossa tuusulalaisten pientaloasukkaiden näkemyksiä tuovat esille yhdistyksen hallituksen jäsen, Timo Huhtaluoma ja puheenjohtaja Päivö Kuusisto.

Lukuisilla yhdistyksemme jäsenillä on kuntavaalien tuloksena suora vaikutusmahdollisuus pientaloasukkaille tärkeissä asioissa kunnanvaltuustossa, -hallituksessa ja lautakunnissa.

Seuraavat vaalit, hyvinvointialuevaalit, ovat heti vuodenvaihteessa. Työterveydenhuollon ulkopuolella olevien kuntalaisten terveyspalvelujen saatavuus ratkaistaan pitkälti näissä vaaleissa. Hyrylän terveysaseman säilyminen ei ole varmaa. Terveyspalvelutarjonnalla alueellamme on suuri merkitys erityisesti lapsiperheille ja varttuneemmille kuntalaisille. Vaalialueena on koko kuuden kunnan: Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan, Mäntsälän ja Pornaisten muodostama 200 000 asukkaan kokonaisuus. Tuusulan edustusta tarvitaan, jotta lähipalvelun säilymistä kyetään puolustamaan.

Yleisöä tapahtumissa oli rajoitukset huomioiden kohtuullisesti 200-300 henkilöä. Sää säilyi pientä sadekuuroa lukuun ottamatta suhteellisen hyvänä. Tilaisuus oli kaiken kaikkiaan onnistunut ja hyvä pohja syksyn toiminnalle.

Päivö Kuusisto, puheenjohtaja


Omakotiyhdistyksen nimi vaihtui kevätkokouksessa 22.4.2021

Uusi nimi on Tuusulan Omakotiyhdistys.

Alamme käyttämään uutta nimeä välittömästi, ja päivitämme sen mahdollisimman pian medioihin ja julkaisuihin.


Kevätkokous 22.4.2021

Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään hybridinä to 22.4. klo 18 Hyrylän Torpalla

Kokoukseen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, joka tehdään sähköpostitse os: hyryla@omakotiliitto.fi 15.4.2021 mennessä. Ilmoittautuneet saavat etäkokouslinkin. Vain jäsenille tarkoitetussa kokouksessa käsitellään sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntömuutos. Tilaisuudessa Omakotiliiton toiminnanjohtaja Janne Tähtikunnas kertoo liiton edunvalvonnasta.


Toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Yleistä Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys ry vaikuttaa paikallisiin asumisasioihin. Yhdistys kuuluu valtakunnalliseen etujärjestöön Suomen Omakotiliitto ry:hyn ja Uudenmaan piiriin. Yhdistyksemme on nyt toiminut 40 vuotta.

Nykyiseen toiminta-alueeseen kuuluu Etelä-Tuusulan alue.

Yhdistyksen jäsenmäärä on 1081 jäsentä (11/2020).

Aloite- ja vaikutustoiminta

Toimintaan kuuluu aktiivinen yhteydenpito kunnan päättäjiin (mm. kaavoitus ja kunnallistekniikka) sekä muihin päättäjiin. Toiminnan pääpaino on yhdistyksen omassa toiminnassa, hallituksessa, jäsenten ja alueen asukkaiden kanssa. Hallitus kokoontuu säännöllisesti kuukausittain kesäkuukausia lukuun ottamatta.

Toimintatavoite 2021

1. Vaikutetaan toiminta-alueen kaavoitukseen, liikennejärjestelyihin, kunnallisiin tariffeihin, ympäristön tilaan ja tehdään aloitteita.

2. Järjestetään yhdistyksen kevät- ja syyskokoukset.

3. Järjestetään toiminnallinen retki Eurooppaan tai muualle lähialueelle. Jatketaan hyvin alkanutta yhteistyötä Keravan yhdistyksen kanssa meidän järjestämän teatteriretken muodossa alkuvuodesta ja Keravan yhdistyksen järjestämän reissun osalta kesällä.

4. Etsitään myös ympäristöstä puhdistus/raivauspaikkoja, joita tehdään talkoilla.

5. Pidetään toiminta-alueellamme yhteistyössä mm. kunnan ja paikallisten lehtien (ja puutarhaliiton) kanssa ”Paras piha” -kilpailu touko-kesäkuussa 2021. Sarja on yleissarja.

6. Hankitaan jäsenille paikallisia jäsenetuja liiton ja piirin tarjoamien kymmenien jäsenetujen lisäksi. (mm. yritysalennukset ja vuokrattavia pihatyövälineitä ja puutarhatyövälineitä sekä omakotitalkkari)

7. Toimitetaan yhdistyksen jäsenesitteitä ja jäsenlehti (omakotipäivät).

8. Jatketaan omakotitalkkaritoimintaa vuonna 2021 kahden talkkarin voimin.

9. Järjestetään omakotipäivä la 22.5.2021, osallistutaan omalla esittelypisteellä Keski-Uudenmaan Suurmarkkinoille Hyrylän torilla ja järjestetään mahdollisesti muita esittelytilaisuuksia sekä seminaareja ajankohtaisista aiheista (esim. energia- asioista, korjausrakentamisesta ja jätevesiasioista). Osallistutaan myös piirin ja Omakotiliiton järjestämiin jäsenille soveltuviin seminaareihin.

10. Ylläpidetään yhdistyksen internet-kotisivuja ja facebook-sivuja.

11. Jäsenhankintaa jatketaan aktiivisesti yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa sekä tiedotteiden yhteydessä.

12. Pidetään kesäkahvilaa yhteistyössä Torpan kanssa kesäkuun alusta elokuulle koulujen alkuun asti. Tavoitteena on esitellä Omakotiliiton ja yhdistyksen toimintaa ja edistää kotiseututietoutta. Kesäkahvilan tuotoilla rahoitetaan yhdistyksen jäsentoimintaa.

Tiedottaminen: Toiminnasta ja tapahtumista ilmoitetaan Keski-Uusimaassa ”Tapahtumat”-palstalla ja Keski-Uusimaa Viikko ”Menokenkä”-palstalla. Tavoitteena on, että jäsenille toimitetaan kokouskutsut ja mahdolliset tiedotteet kotiin. Muille alueen pientaloasukkaille pyritään toimittamaan samat paperiset kutsut ja tiedotteet kuin jäsenille. Koti- ja Facebook-sivuja ylläpidetään.

Talous ja varainhankinta: Tulolähteinä ovat jäsenmaksun osa 5 €/jäsen ja 2€/perhejäsen (kokonaisjäsenmaksu on 25 €/jäsen, josta yhdistyksen osuus 5 €, perhejäsen 10€, josta yhdistyksen osuus 2€), kunnan avustus, yhdistyksen vuokralaitetulot, yritysten tapahtumatulot ja mahdolliset muut tulot.


Tutustu yhdistyksen 40-vuotisjuhlajulkaisuun

Klikkaa kuvaa, niin pääset lukemaan lehden.