2019

Toimintakertomus 2019

Klikkaa painiketta, niin pääset lukemaan vuoden 2019 toimintakertomuksen.


Hyrylän Seudun Omakotiyhdistyksen syyskokous ke 6.11.2019 klo 18.00 – 20.00 Juhlatalo Hyrylän Torpan juhlasalissa

Vuosikokousasioissa valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten ja päätetään vuoden 2020 toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta.

Sääntömääräisten asioiden jälkeen kaavapäällikkö Pia Sjöroos kertoo Etelä-Tuusulan asuntokaavojen tilanteesta klo 18.45-19.15. Esillä ovat alueen pientalokaavat ja Hyrylän palvelukeskuksen eteneminen.

Kaavojen jälkeen on vielä energia-asiaa: Petri Karjalainen Suomen Aurinkotekniikasta esittelee aurinkopaneelien käyttöä pientaloissa klo 19.15-20.

Kahvitarjoilu klo 17.45 alkaen!

Hallituksen kokous klo 17 alkaen.


Talkoot Vaunukankaan lammen ympäristössä lauantaina 19.10. klo 14

Mukaan toivotaan omakotiyhdistyksen ja erityisesti Vaunukankaan asukkaita. Lapset ja kaikki ikään katsomatta mukaan. Tavoitteena on pitää alue viihtyisänä ulkoilualueena. Yhtä tärkeä tavoite on tutustua naapureihin periaattella, tullaan tutuiksi. Tarjoilu on ilmainen ja sisältää ainakin grillimakkaraa, kahvia, teetä, mehua ja pullaa.

Säävarausta ei ole, koska paikalle pystytetään suuri laavu. Lapsille järjestetään omaa ohjelmaa. Mukaan voisit ottaa puutarhasakset, raivaussahan tms. vesojen leikkaamiseen. Ei saa tulla teräviä kantoja.

Tervetuloa!

Talkoot järjestää Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys.
Lisätietoja:
Päivö Kuusisto 0400 418 499
Anne Häkkinen 044 536 2094
Jorma Sulander 0400 176 551
Rauno Turkki 050 463 8959


Info-tilaisuus ke 2.10. klo 18-20 Hyrylän Torpalla

Telian edustaja, Jiri Viitanen, kertoo lisää Telian Avoin Kuitu – valokuituverkon tuomisesta asuinalueellesi. Tilaisuuteen osallistuu myös Telian aluevastaavia, joiden kanssa asiaan voi paneutua yksityiskohtaisemmin. Kahvitarjoilu!


Päiväretki Vaalimaan Outlet-myymälään, Rajamarkettiin Lemille särää syömään 27.9.

Yhteistyössä Keravan Omakotiyhdistyksen kanssa järjestetään Päiväretki Vaalimaan Outlet-myymälään, Rajamarkettiin Lemille särää syömään pe 27.9.2019, lähtö klo 7.45 Hyrylän Torpalta, Koskelantie 4,

Vaalimaalle on avattu kaupunkimainen Outlet-myymälä ZSAR. Käymme tutustumassa sen ja myös lähellä olevan Rajamarketin tarjontaan ja sitten syömässä Lemin särää, etelä-karjalalaisen keittiön ylpeyttä, uuniruokaa, jota on perinteisesti nautittu syksyisin lampaiden teurastuksen jälkeen.

Matkaohjelma on seuraava:

Klo 7.45 Lähtö Hyrylän Torpalta, Koskelantie 4
Klo 8:00 Lähtö Keravan Asema-aukiolta tilausajopysäkiltä
Kahvit ABC Kuninkaantie
Vaalimaan Outlet-kaupunki
Rajamarket
Lounas Lemin särä
Tauko Kausalan Matkakeitaalla
Klo 18:00 takaisin Keravalla
Matkan hinta on 80 euroa. Ilmoittautuminen Eeva Kostiaiselle, puh. 050 581 6000, tekstiviestiin osallistujien nimi, osoite ja puhelinnumero.

Matkan vastuullinen matkan järjestäjä PS-Bussi Oy/IntonMatkat, Into Saarinen.


Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys Keski-Uudenmaan Suurmarkkinoilla su 22.9. klo 10-14

Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys on mukana Keski-Uudenmaan Suurmarkkinoilla su 22.9. klo 10-14. Paikka on Kunnantalon edustalla kävelytien varrella vanhaan malliin.


Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys esittelee toimintaansa lauantaina 31.8. klo 10-13 Tuusulan Kodin Terran syysmarkkinoilla

Esillä mm. uusi kantojyrsin ja muut yhdistyksen vuokralaitteet. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!


Kotiseutumarkkinat Hyrylän torilla lauantaina 10.8. klo 10-16

Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys on mukana Kotiseutumarkkinoilla lauantaina 10.8. klo 10-16 Hyrylän torilla (Hyryläntie 15, Tuusula).Tervetuloa teltallemme tutustumaan toimintaamme!


Terveet älykkäät aivot –luento Hyrylän Torpalla ke 15.5. veti hyvin porukkaa paikalle

Aivoilta päättyi melkoisiin kiitosaplodeihin sekä erinomaiselle luennoitsijalle että tilaisuuden järjestäjälle. Suuret kiitokset vielä professori Iiro Jääskeläiselle, joka piti aivan loistavan alustuksen aiheeseen.

Aivoillan opeista voisi mainita esim. pitkäaikaisen stressin vahingollisen vaikutuksen aivoille, jota ei ole vielä yleisesti opittu varomaan, sekä jatkuva uuden oppiminen, mikä on monelle omaksuttu tapa, mutta tieto siitä, että se on hyväksi aivojen terveydelle, ei ole välttämättä tiedostettu.


Terveet älykkäät aivot –luento ja keskustelutilaisuus

Hyrylän Torpalla ke 15.5. klo 18 alkaen

”Miten voimme parhaalla tavalla pitää huolta aivojemme terveydestä? Entä miten voimme kehittää keskittymiskykyämme ja oppimiskykyämme? Miksi yksi on lahjakas matematiikassa ja toinen vieraissa kielissä? Luennolla haetaan vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin aivotutkimuksen tulosten pohjalta.”

Luennoitsijana professori Iiro Jääskeläinen, Aalto yliopisto, Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos

Kahvitarjoilun järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuteen osallistujaksi alla olevalla lomakkeella.

Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys ry 


Hyrylän Seudun Omakotiyhdistyksen kevätkokous

Kevätkokous Tuusulan kunnantalon valtuustosalissa keskiviikkona 17.4.2019 klo 18.00.

Sääntömääräisten kevätkokousasioiden lisäksi alustukset:

  • Omakotiliiton edunvalvontatyöstä, toiminnanjohtaja Kaija Savolainen
  • Hulevesiratkaisut Tuusulassa, Vesihuoltoliikelaitoksen johtaja Jukka Sahlakari
  • Kahvitarjoilu, tervetuloa!

Pientaloasumisen eduskuntavaalipaneeli ti 2.4.2019 klo 18

Paikka: Hyrylän Torppa, Koskelantie 4

Tule kuulemaan mitä mieltä alueesi eduskuntavaaliehdokkaat ovat pientaloasukkaita läheisesti koskevista aiheista kuten asumiskustannuksista, kiinteistöverotuksen uudistamisesta, sähkön siirtomaksuista sekä EU-sääntelyn vaikutuksista asumisen kustannuksiin Suomessa. Paneelin järjestää Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys

Panelisteina:
Tarja Edry, keskusta
Ruut Sjöblom, kokoomus
Eemeli Peltonen, SDP
Pasi Huuhtanen, Perussuomalaiset
Hanna Catani, vasemmisto
Ilona Toivanen, vihreät

Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. Kahvitarjoilu!

Tervetuloa!


Hyrylän Seudun Omakotiyhdistyksen vinkit jäsenille:

Paperinkeräys
Oletko kyllästynyt pinoamaan ilmaisjakelulehtiä eteiseen, ja kuljettamaan sanomalehtiä ja muita keräyspapereita yleiseen paperinkeräysastiaan? Paperin kierrätyksen voi myös hoitaa helposti: Tilaa L&T:n keräysastia omalle pihallesi! Sopimus tehdään vuodeksi kerrallaan, hintaan 12 €/vuosi, ja L&T tyhjentää astian säännöllisesti. Lisätietoa: https://kauppa.lt.fi/tuote/paperinkerays/

Lumityöt ja talvikunnossapito
Hyrylässäkin riittää nyt lunta. Mutta tiedätkö, kenen vastuulle kuuluvat aura-auton pihatien liittymään jättämät lumet? Mitä voi seurata, jos jättää pihatien hiekoittamatta?

Omakotiliitto selvittää asiaa: 
https://www.omakotiliitto.fi/…/lumien_auraus_ja_talvikunnos…

Verovähennykset
Jos tiedät teettäväsi tänä vuonna kodin tai vapaa-ajan asunnon korjauksia tai huoltotöitä, voit pyytää verottajalta kotitalousvähennyksen huomioimista veroprosentissa saman tien. Ennallaan pysyneen vähennyksen ansiosta työkustannuksia voi vähentää verotuksessa 2400 euroa vuodessa henkilöä kohden. Pariskunnalle tämä tarkoittaa tänä vuonna 4800 euron vähennyksiä.


Hyrylän Seudun Omakotiyhdistys mukana huoltamassa talviliikuntapaikkoja 

Hyrylässäkin on nautittu pitkästä ja hyvälumisesta talvesta. Vaunukankaalla olevaa napakelkkaa huolletaan yhdistyksen aktiivijäsenten sekä aktiivisten naapureiden avustuksella. Paitsi Vaunukankaan asukkaat, myös alueen päiväkotilapset ja koululaiset ovat saaneet nauttia tästä perinteikkäästä talvilajista!